Nieuws - Blog  - Inspiratie
Even naar school
16/01/2015
Gisteren was ik even docent in een HAVO groep. Weer een geweldige ervaring en uitdaging om jongeren iets mee te geven waar ze 'morgen' actie op nemen.
Ongemerkt neem ik veel tijd voor de voorbereiding. Teksten in de krant,vakbladen, internet over jongeren, de grote uitval op HAVO, vallen op.
Met de docent mijn introductie afgesproken. Fantastisch zoals hij dat deed en meteen kreeg ik informatie over de sfeer in deze groep, op deze school. Flinke helderheid over wat kan en niet kan, interesse tonen in wat komen gaat.

Intensief bijwerken van boeken
16/04/2018
De boeken zijn in de afgelopen periode bijgewerkt. Enkele onderwerpen zijn bijgevoegd, correcties zijn aangebracht. Het lettertype is iets verkleint. Veel werk met een wezenlijke verbetering als resultaat. Nu zeven boeken met een schat aan informatie, up-to-date en direct toepasbaar. 
Nu ik teksten weer herlees
19/04/2019
Ik begon rond 2000 met het schrijven van deze boeken. Het was het vastleggen wat ik door studie en analyse van presentaties bijeen sprokkelde. Het gaf me rust, het vastleggen was een borging van kennis, vergeten was mogelijk maar terugvinden was verzekerd.
Als ik nu teksten teruglees sta ikzelf verbaasd over de enorme hoeveelheid zinvolle adviezen, de structuren, de waarde ervan als inspiratiebron.

Mark Robinson
19/04/2019
Hij geeft in een recente TEDx Eindhoven talk enkele adviezen die heel gemakkelijk toegepast kunnen worden. Een prima start voor zakelijke sprekers. Vanzelfsprekend is er daarna nog veel meer mogelijk: het boek Vormen, Technieken en Tactieken. uit de serie ZakelijkSpreken staat er vol mee.
Klaar???
08/11/2015
Alle boeken in de serie zijn nu herzien. Eindeloos veel aanpassingen en correcties, nieuwe indelingen, meer logische volgordes. Op veel plaatsen actualiseren want in de afgelopen jaren is er op het gebied van communicatie veel veranderd!

Belangrijk - Belangrijk
24/09/2015
Na jaren van studeren, onderzoeken, schrijven is er nu een geheel dat ik 'Zakelijk Presenterenkunde' durf te noemen. Een basis voor vele vormen van gebruik: opleiding, advisering, uitbouw.
Ik ben nu op zoek naar personen die dit materiaal gaan gebruiken. Ikzelf ben nauwelijks meer actief in advisering, blijf echter wel schrijven en verder uitwerken.

Nieuwe uitgever
25/02/2015
Ik ga switchen naar een andere print-on-demand service. MijnManagementboek.nl heeft weliswaar geen mogelijkheid voor ringband maar wel goede relaties naar de Nederlandse markt. De kosten zijn vergelijkbaar met mijn vorige drukker.

Revisie en andere opmaak
10/04/2019
Alle boeken heb ik weer nagelopen. Meerdere teksten zijn gewijzigd en geactualiseerd, een aantal is toegevoegd.
Ook de opmaak is aangepakt: door een kleiner lettertype zijn de boeken compacter geworden.
Is alles nu naar mijn zin? Nog lang niet, ik blijf er verder aan werken.


"Closed Loop Presenteren" is nu gereed. Het heeft niet de pretentie een leerboek te zijn, hoewel het geweldig zou zijn als het dit niveau in volgende versies gaat bereiken.
'Morgen' vandaag starten!